Stap voor stap samen aan de slag

Ga met een collega of je hele team de uitdaging aan en zet samen de eerste stappen om digitale geletterdheid een plek te geven in het curriculum.

De toekomst is nu!

Poppel jij om aan de slag te gaan met de 21ste eeuwse vaardigheden en digitale geletterdheid, maar vind je het lastig om je collega's mee te krijgen?

Meld je dan aan voor de Expeditie, dan gaan we samen op zoek naar manieren om daar verandering in te brengen.

Het nieuwe schooljaar is de ideale gelegenheid om stil te staan bij de inhoud van je onderwijs. Sluit jullie onderwijs nog genoeg aan op wat kinderen echt moeten kennen en kunnen in de digitale samenleving?

Miranda Wedekind en Basicly dagen ICT-coördinatoren, leerkrachten en directies uit om digitale geletterdheid samen te ontdekken.

Via drie korte opdrachten, zet je een eerste stip aan de horizon. Je ontdekt op een laagdrempelige en speelse manier wat digitale geletterdheid voor jullie als school betekent en hoe jullie je leerlingen willen voorbereiden op de digitale samenleving.

Je gaat samen aan de slag (bij voorkeur met één of meerdere collega’s die je passie rond digitale geletterdheid delen). De opdrachten zijn ontwikkeld om elkaar te inspireren en te enthousiasmeren.

Vervul je de drie opdrachten en dus de volledige expeditie, dan maak je (voor je school) kans op één van de vele mooie prijzen uit ons prijzenpakket. Op dit moment is dit pakket al meer dan €1000 waard!

Inhoud van de expeditie

Van september tot november krijg je elke maand een opdracht die jullie samen  uitvoeren. In het totaal voer je dus drie opdrachten uit. Je bepaalt elke maand zelf wanneer je hiermee aan de slag gaat en op welke manier je de opdracht uitvoert.
Aan het einde van de rit, dien je een video of presentatie in die laat zien wat jullie hebben bereikt. 

Opdracht 1

Laten we het er eens over hebben: digitale geletterdheid op jullie school

Start: 21 september

Opdracht 2

Klooien samen met het team

Start: 19 oktober

Opdracht 3

De digitale geletterdheid proeftuin. Jullie eerste successen boeken in de klas.

Start: 16 november

Doel van de expeditie

  • Je maakt samen met een collega of je hele team op een laagdrempelige manier kennis met digitale geletterdheid.
  • Je hebt een start gemaakt aan het opstellen van jullie visie op het gebied van digitale geletterdhied.
  • Je hebt een paar tools en leskaarten van het Basicly platform uitgeprobeerd in de klas.

Jij doet toch ook mee?

Meld je nu gratis aan en ga samen met ons aan de slag.

Aanmelding

Bij aanmelding geef je Basicly de toestemming om een proefaccount voor je aan te maken op het Basicly platform. Het proefaccount is vrijblijvend en kosteloos. Na de proefperiode van 90 dagen loopt jouw proefaccount automatisch af. Wanneer je als school besluit verder te gaan met een betaalde versie, blijven jouw klassen en leerlingen in het systeem staan. Zo hoef je dus niet opnieuw te beginnen. Meer informatie vind je in de Algemene Voorwaarden en in de  Privacyverklaring van Basicly.

Ja, ik ga mee op Expeditie!

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.